© Powered by SiteSpirit

 
Untitled-1.jpg

Praktische informatie

TARIEVEN
Etmaaltarief pp. voor groepen €   60,-
Etmaaltarief pp. voor groepen speciaal tarief* €   50,-
Workshop per groep per uur  €  50,-  (minimaal € 75)
Lakens & handdoeken te huur pp. €     10,-

Een etmaaltarief is inclusief 2 broodmaaltijden, 1 warme lunch en onbeperkt koffie/thee.
*Het speciale tarief geldt voor jongeren tot 30 jaar en voor mensen met een laag inkomen.

DIT TREF JE BIJ ONS AAN
▪       lichte ruimte waar de activiteiten plaats vinden
▪       aparte ontspanningsruimte met eetkeuken
▪       eigen gedeelte van de kloostertuin
▪       duingebied en strand op korte afstand (toegang met dagkaart á 1,50 pp)
▪       keuken met toebehoren ; servies, linnengoed, schoonmaakmateriaal , geen kookplaten of fornuis.
▪       koffie en thee faciliteiten
▪       2 douches en 4 toiletten
▪       wastafel op de slaapkamer
▪       12 eenpersoonskamers met kussens en dekbedden 
▪       dvd-speler/TV en flap-over/whiteboard
▪       bescheiden bibliotheek
▪       beamer en projectiescherm zijn in overleg te leen

BETALINGSWIJZE
Wanneer je als groep gebruik maakt van de Lioba School voor Vrede ontvang je een bevestigingsbrief die je ondertekend retour stuurt. De reservering is daarmee definitief. Voor de betaling ontvang je vlak voor of vlak na je verblijf een factuur met het verzoek het bedrag over te maken op:
Rabobank rekeningnummer IBAN: NL09 RABO 0327003189 t.n.v. Sint Liobaklooster School voor Vrede
O.V.V. de groepsnaam die op de bevestigingsbrief staat en het factuurnummer

Wanneer je individueel deelneemt aan een weekendprogramma maak je de ene helft van het geld over bij aanmelding en de andere helft  uiterlijk twee weken voor aanvang.

Annuleringsvoorwaarden weekendreservering Tot 6 weken voor aanvang mag je kosteloos annuleren. Vanaf 6 tot 3 weken voor aanvang betaal je 25% van het ingeschatte tarief. Vanaf 2 tot 1 week voor aanvang betaal je 50% van het ingeschatte tarief. Bij annulering in de week zelf betaal je 75% van het ingeschatte tarief. Tot één week voor tijd mag je het aantal gasten wijzigen tot minimaal 6 deelnemers.

ROUTE INFORMATIE
Met de auto
Vanaf Amsterdam:
Rij de A9 uit tot de ring Alkmaar, kies de richting Den Helder (N9)
Vanaf Alkmaar: 
Op de ring Alkmaar afslag Egmond (N512)  nemen. Bij de stoplichten de kruising rechtdoor richting Egmond-Binnen.  Je passeert aan de rechterkant Restaurant Creighton's, daarna het boerenbedrijf Hopman en dan zie je rechts een bord Liobaklooster 75 meter. De oprijlaan wordt gemarkeerd door twee witte paaltjes en een bushaltebordje.

Met het openbaar vervoer
Tussen de NS stations Castricum en Heiloo rijdt bus 164 heen en weer. Vertrekken vanaf Castricum is de kortste busrijtijd, maar het verschil is klein. Stap uit bij halte Sint Liobaklooster en wandel de lange oprijlaan in.De naam Sint Lioba
Lioba is een bijnaam, een troetelnaam. De naam werd gegeven aan een nicht van Bonifatius (675-754), Thruthgeba, die het christendom naar onze streken heeft gebracht. Zij was opgevoed in een dubbelklooster (mannen en vrouwen) in Zuid Engeland. Alom was zij gekend door haar kennis van de Schrift, en zij had zo een lieflijk karakter dat de mensen haar spontaan de naam Lioba (lieflijke, goede) gaven.Bonifatius nodigde haar uit om de zorg voor de pas bekeerde jonge vrouwen op zich te nemen, die evenals de monniken, hun leven geheel en al aan God wilden wijden. De vriendschap tussen Lioba en Bonifatius was zo innig, dat Bonifatius verlangde dat, als hij kwam te overlijden, zijn gebeente op een dag sam en met het gebeente van Lioba begraven moest worden, opdat zij, verenigd in hun leven, ook samen uit de dood zouden verrijzen.Hun beider relieken rusten in Fulda.


Hildegard Michaelis
Het klooster is gesticht door Hildegard Michaelis. In 1900 is zij geboren in het land van de grote mystieken, Erfurt in Thuringen. Zij heeft de gemeenschap op de monastieke weg gevormd. Hoewel zij in 1982 is overleden, is deze vorming tot op vandaag karakteristiek van de gemeenschap. Velen van de zusters en broeders dragen het beeld van haar in het hart mee hoe zij in stilte las in de Schrift of in de werken van de grote mysticus Meester Eckehart (1260-1327), net als zij uit Thuringen afkomst
ANBIklein.jpg

Lioba School voor Vrede - Herenweg 85 - 1935 AH - Egmond Binnen - 06-16385083 - info@schoolvoorvrede.nl -