© Powered by SiteSpirit

 
Untitled-1.jpg

Locatie

De verbinding met het Klooster maakt de Lioba School voor Vrede tot een unieke plek.  De spiritualiteit van de kloostergemeenschap reikt voorbeelden aan om naar het eigen leven te vertalen; de stilte / de vier geloftes / samenleven / kunstambacht / relatie tot God. En dat biedt deelnemers ruimte en inspiratie om hun eigen spiritualiteit te ontdekken.


Het gebouw

002-4 Lioba.jpg

De Lioba School voor Vrede huist in een zijvleugel van het Sint Liobaklooster. Op de begane grond zijn twee gemeenschappelijke ruimtes, een toilet en de toegang tot de eigen tuin die achter de kloostertuin ligt. De twee gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een eetkeuken/ ontspanningsruimte en een grote programmaruimte. Op de bovenverdieping bevinden zich 12 eenvoudige eenpersoons slaapkamers. Iedere slaapkamer heeft een bed, wastafel, leestafel en een stoel. De douches en toiletten zijn op de gang voor gezamenlijk gebruik. Het gebouw ligt zo ver van  de kloostervertrekken verwijderd, dat het een zelfstandig geheel is. De rust moet gewaarborgd  blijven, maar dat het hoeft niet muisstil te zijn. Een grote meerwaarde voor veel van onze groepen is dat het duingebied rechtsstreeks vanuit de kloostertuin bereikbaar is. Een wandeling naar zee neemt ongeveer 45 minuten in beslag.


Liobaklooster

Het Sint Liobaklooster vormt een monastieke gemeenschap in de benedictijner orde. In 1935 heeft Hildegard Michaelis het klooster gesticht. Na de kerkelijke goedkeuring in 1952 werd de officiele naam Congregatie van de Sorores Benedictinae Sanctae Liobae Egmundensis. In de jaren zestig ontstond ook de tak van de broeders, die met de zusters hetzelfde ideaal nastreeft. Het klooster heeft twee dochterstichtingen voortgebracht, in Zwitserland (in Orselina bij Locarno) en in Zuid Frankrijk (in Simiane-Colongue). Nu zijn het drie onafhankelijke, zelfstandige Monasteria geworden.


Enkele foto's

groepsruimte_klein1.jpg

De kleine gemeenschappelijke ruimte


groepsruimte_groot1.jpg

De grote gemeenschappelijke ruimte


slaapkamer.jpg

Een van de slaapkamertjes


ANBIklein.jpg

Lioba School voor Vrede - Herenweg 85 - 1935 AH - Egmond Binnen - 06-16385083 - info@schoolvoorvrede.nl - ANBI