© Powered by SiteSpirit

 
Untitled-1.jpg

Visie

010 Lioba.jpg

De Lioba School voor Vrede stelt zich ten doel de deelnemers voor te bereiden op vredeswerk in de brede zin van het woord. We wensen een plek te zijn waar mensen geÔnspireerd raken om wegen van vrede te zoeken en te bewandelen.
Te beginnen bij zichzelf.

Visie
Onze wereld zoekt mensen die geloven dat vrede mogelijk is, dwars tegen de realiteit in. Met name jongeren hebben het nodig wegen te zien, vertrouwen te krijgen dat zij die mensen zouden kunnen zijn. Om daar het vertrouwen, de moed en de  kracht voor te hebben is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan innerlijke vrede die gevoed wordt door spiritualiteit.  Wij zien dat als een essentiŽle en voortdurende zoektocht die ieder mens verschillend invult. Vrede groeit door positieve verbindingen tussen mensen. Wij noemen dat ont-moeten en dat vertalen we naar de volgende uitdagingen:
- durf open te zijn
- luister naar wie jij bent
- hoor en zie de ander
- wees zichtbaar en
- nodig de ander uit
Dit vraagt verschillende psychosociale vaardigheden die in de School uitgebreid aandacht krijgen. Ont-moeten is volgens ons een sleutel tot vrede. Het werkt als een lopend vuur van innerlijke vrede tot wereldvrede. Hoe geef je op een manier die bij jou past vorm aan vredeswerk? Hier antwoord op vinden is de persoonlijke vertaalslag die gemaakt moet worden. Martin Luther King schreef : "kwaad ontstaat waar goede mensen niets doen."
Inzicht in vraagstukken over conflict en vrede geven de basis om ideeŽn te kunnen ontwikkelen over de manier waarop je wilt bijdragen aan een wereld van vrede.

De drie onderstreepte woorden: spiritualiteit, ont-moeten en inzicht zijn rode draden in de programma's van de School voor Vrede.   Dit resulteert in handelen op relationeel,  lokaal en/of (inter)nationaal niveau.


Kerntekst
De Lioba School voor Vrede is een vrijplaats voor vredestichters.
Voor mensen die niet willen wachten tot de oorlog over is, tot het onrecht stopt,
 tot de honger is gestildÖ als door een wonder.
Voor mensen die vandaag willen beginnen bij zichzelf
en in de ontmoeting met de ander.
Die culturele en religieuze verscheidenheid als een rijkdom zien
en leiderschap willen nemen op onze weg naar vrede.
mensen die nee durven zeggen
Ö en ja!


ANBIklein.jpg

Lioba School voor Vrede†-†Herenweg 85†-†1935 AH - Egmond Binnen†-†06-16385083 -†info@schoolvoorvrede.nl†- ANBI††