© Powered by SiteSpirit

 
Untitled-1.jpg

Workshops

Onze workshops duren minimaal 1,5 en maximaal 2,5 uur en hebben het vaste tarief van € 40,- per uur met een minimum van € 75, -ongeacht de groepsgrootte. We bieden op dit moment 8 verschillende workshops aan. Lees ze maar eens door en neem contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor jouw groep.
1. Kennismaking - 2. Rots & Water - 3. Naar zee - 5 Meditatie - 6. In overleg naar thema bijv. met inzet van schilderen of zang

019 Lioba.jpg

1. Kennismaking

Kom je met een speciaal samengestelde groep, dan is het een goed idee om op de eerste avond/middag tijd te nemen om elkaar te ont-moeten. Ont-moeten is één van de drie peilers van de School. Het vraagt de deelnemers om zichtbaar te zijn en te luisteren naar de ander.  Aan de hand van een voorbereidende opdracht gaan we in gesprek over waarden die je richting geven. Inhoudelijk raakt dit een andere peiler van de School, de peiler spiritualiteit. Deze kennismaking om elkaar te ont-moeten is dus gelijk ook een kleine kennismaking met de Lioba School voor Vrede.
Door op deze manier als groep te starten creëer je met elkaar diepgang in het contact en dat is een meerwaarde die gedurende het hele verblijf voelbaar blijft.
Uit deze workshop krijgen we vaak terug dat er onderwerpen aan bod komen die zo wezenlijk zijn maar zo weinig worden genoemd. En dat het verrassend uitnodigend is om het woord te nemen als er naar je geluisterd wordt.


2. Schilderen

Eén van de ambachten in het Liobaklooster is de schilderkunst. Het is een vorm van expressie die iedereen zich eigen kan maken. Vooraf bepalen we een thema dat aansluit op de behoefte  van de groep. Deelnemers kunnen ter voorbereiding eigen teksten en/of materialen meenemen die passen bij het thema. Eenvoudige technische schildertips geven vervolgends voldoende richting om ruim een uur te werken. Na afloop gaan we in de groep bespreken wat er is gemaakt en welke betekenis het voor een ieder heeft.
We horen van deze workshop terug dat mensen zich weer herinneren hoe prettig het is om iets te creëren…"dit zou ik vaker moeten doen". En het is verrassend hoeveel eigenheid er is te ontdekken in dat wat meestal onbewust is gemaakt.


3. Rots & Water

Trek soepele kleding aan en doe je schoenen uit... we gaan lekker fysiek aan de gang. Rots & Water is de naam van een bijzonder trainingsprogramma voor de mentale, fysieke en spirituele krachten die ieder mens bezit.

Rots en Water
    - is een training met een
    - psychofysieke werkwijze
    - is een training met een
    - psychofysieke werkwijze
    - om mensen hun krachtcentrum te laten ervaren en te
    - leren van daaruit te communiceren,
    - met de ander, met je jezelf en met het eeuwige,
    - met een empathische Waterhouding, 
      met een onwrikbare Rots-houding,
      of een afwisseling van die twee.

 Rots staat voor duidelijk, onwrikbaar en krachtig
Water staat voor empathie, meebewegen en zachte kracht.

We hebben uit de training een selectie gemaakt voor deze workshop.  De impact van deze leuke en soms ook confronterende workshop is dat je (her)ontdekt waar je kracht  ligt en hoe je die op ieder moment kunt aanspreken.

Wat we uit deze workshop terughoren is dat mensen het verrassend vinden dat ze enerzijds hun eigen basishouding zo goed herkennen en anderzijds hun persoonlijke grenzen verleggen, mentaal en/of fysiek.5. Naar zee

De Lioba School voor Vrede ligt tegen een schitterend duingebied aan. Er lopen verschillende paden door het gebied die alleen bij de kenners bekend zijn.  Samen lopen we door de duinen, een tocht die ons in ruim een uur naar zee brengt.
Op een manier die aansluit bij de eigenheid van de groep laten we aan zee een boodschap voor de wereld achter en wandelen daarna in een half uur (eventueel in stilte) terug naar het Liobaklooster.


ANBIklein.jpg

Lioba School voor Vrede - Herenweg 85 - 1935 AH - Egmond Binnen - 06-16385083 - info@schoolvoorvrede.nl - ANBI